Draagconsulten

Algemeen draagconsult

Wil jij graag starten met dragen maar weet je niet goed hoe? Dan is een algemeen consult iets voor jou! We nemen uitgebreid de tijd om stil te staan waarom je je kindje zou kunnen/willen dragen en vertrekken dus vanuit de basisprincipes van het ergonomisch dragen. Daarna leid ik je door de wondermooie wereld van de draagsystemen. Ik demonstreer je elk systeem en nadien krijg je de kans om deze ook zelf uit te proberen met mijn levensechte  (brave 🙂 ) pop of met je kindje.

Het consult duurt meestal 1,5u.

Specifiek draagconsult

Maakte jij je keuze al tussen alle verschillende draagsystemen? Wil je nu uitleg over één bepaald draagsysteem of wil je één bepaalde knoop aanleren? Dan is dit consult iets voor jou! Tijdens een specifiek consult kan je je draagzak juist leren afstellen of kan je kiezen voor een knoopconsult. Ik leer je één bepaalde knoop aan en die proberen we samen uit, eerst met de verzwaarde pop, daarna met je kindje. 

Het consult duurt 1 à 1,5u. 

Specifiek consult met een draagzak

Zit je draagzak toch niet hoe hij hoort te zitten? Krijg je zelf ergens pijn of lijkt je kindje er niet goed in te zitten? Kocht je een nieuwe draagzak maar lukt het niet om je kindje er goed in te krijgen? Of wil je leren heup- of rugdragen? Dan kijk en help ik graag eens mee! Soms helpen kleine tips of heeft je draagzak een kleine aanpassing nodig waardoor je een wereld van verschil voelt! Comfort primeert zowel voor jou als voor je kindje!

Specifiek consult met een draagdoek

Wil je leren dragen met een draagdoek? Starten met een rekbare of geweven doek? Of draag je al met een draagdoek en wil je nog graag wat tips? Dan help ik je graag verder! Ook nieuwe knopen (bijvoorbeeld een nieuwe buik-, heup- en/of rugknoop) kunnen we aanleren tijdens een consult met draagdoek.

Workshop

Wil je zelf alles weten over dragen en ken je familieleden/vrienden die hetzelfde zouden willen? Dan kan je me steeds contacteren zodat we er samen een leuke workshop van kunnen maken!

Prijzen

 • Algemeen draagconsult 50euro voor 1,5u (per bijkomend kwartier 10euro)
 • Specifiek draagconsult 10euro per kwartier
 • Workshop 30euro per koppel 
 • Online draagconsult 8euro per kwartier

Algemene info

 • Een consult of een workshop kan plaatsvinden in Halen of op verplaatsing, dat kan bij jou thuis zijn of ergens anders.
 • Tot 15 km van Halen kom ik gratis aan huis, vanaf 15km vraag ik een verplaatsingsvergoeding van €0,35/km
 • Door de huidige coronamaatregelen kunnen live consulten nog even niet doorgaan. Ik blijf dus nog steeds online voor jullie klaarstaan. Een online consult wordt steeds op maat van jullie vraag ingevuld. Draagsystemen worden aan huis gebracht zodat je tijdens het online consult en evt. ook erna aan de slag kan gaan om alles rustig uit te testen. 
 • Maak je een afspraak maar komt er toch iets tussen? Bel, mail of contacteer me dan om je afspraak te annuleren!
 • Tijdens het consult kan je kindje veel aandacht van je vragen, daarom is het handig om ook een babysit mee te brengen, dat kan mama/papa/oma/opa/tante/nonkel/… zijn. Zo kan jijzelf gefocust blijven op het aanleren van een bepaalde draagtechniek, dat doen we namelijk eerst met de verzwaarde pop zodat je vertrouwd raakt met de handelingen en het oefenen met je kindje vaak beter gaat.. Achteraf is er uiteraard voldoende tijd om ook nog met je kindje te oefenen.
 • Ben je zwanger en wil je graag al alles weten over dragen? Dat kan best zo vroeg mogelijk in de zwangerschap, zo zit er nog geen dikke buik in de weg tijdens het uitproberen van verschillende draagsystemen.
 • Betalen kan je via een QR-code en je bancontactapp of cash
 • Na elk consult krijg je een leuke goodiebag.

Een draagconsult aanvragen?